SI

O izletu

Iz blejskega turističnega vrveža uidemo po samotnih cestah na planoto Jelovico. V širnih gozdovih bomo poiskali lovsko kočo na Taležu, ki poleg čudovitega razgleda na dolino in Karavanke, ponuja tudi izvrstno kulinariko. Ob zaključku ture bomo spoznali eko lov z edinstvenim lesenim lokom in 3D tarčami.

0,00 €
Rezerviraj!

Z izhodišča v športnem centru ob kampu Zaka se po gozdni cesti povzpnemo do manjšega prelaza, ki nas vodi do Bohinjske Bele. Prečkamo reko Savo Bohinjko in se na drugi strani skozi Kupljenik povzpnemo proti planoti Jelovici. Vzpon je strm, a ga bomo s pomočjo električnega kolesa obvladali.

Po samotnih cestah na planoti nadaljujemo proti planini Talež. Zaradi številnih poti in križišč je potrebna previdnost, saj se lahko kaj hitro izgubimo.

Lovska koča na Taležu leži na razglednem robu Jelovice, ponuja nam čudovit razgled na zgornjo Savsko ravan in Zahodne Karavanke z najvišjim vrhom, 2236 metrov visokim Stolom. Poleg naravnih lepot nam v koči postrežejo tudi z izvrstno kulinariko, ki bo na naši turi lovsko obarvana.

Po počitku in okrepčilu se spustimo v dolino, natančneje v Lancovo, kjer se združita Sava Bohinjka in Sava Dolinka. Pod obronki Jelovice se vračamo proti Bledu skozi Selo in Mlino.

Naša lovska avantura se zaključi v lokostrelskem centru v Zaki , kjer spoznamo eko lov s tradicionalnim lesenim lokom in 3D tarčami.

Potek izleta

Potek izleta